Responsabilitate publica

Lemnul este un material nobil pe care īl indragim si īl respectam.

Activitatile de exploatare si prelucrare a lemnului desfasurate de Monolit sunt strict corelate cu standardele, criteriile si principiile ecologice de gospodarire a padurilor. Analiza lantului de custodii al companiei Monolit confera posibilitatea urmaririi fizice si pe baza de documente a circuitului lemnului si produselor din lemn pentru ca produsele pe care le oferim sa īndeplineasca conditiile certificarii ecologice.


Lemnul este unicul material de constructie 100% regenerabil.
Īn acelasi timp lemnul este si singurul material a carui balanta a carbonului īnclina īn favoarea unui consum mai mare de carbon decāt cantitatea de carbon emisa īn cadrul proceselor de prelucrare a lemnului si pe durata de viata a constructiei din lemn.

Cantitatea de energie consumata pentru producerea materialelor de constructie din lemn este semnificativ mai mica decāt energia necesara producerii altor materiale de constructie. Īn medie, pentru realizarea unei case din lemn consumul total de energie este de 255 GJ, īn timp ce pentru aceeasi constructie realizata din elemente metalice sau din zidarie este nevoie de consumul a 389 GJ, respectiv 562 GJ.

Acţiuni constante orientate în direcţia protecţiei mediului :

 
  -Dezvoltarea de produse cu consum redus de energie si efecte poluante reduse.
-Folosirea cu precadere a tehnologiilor ecologice.
-Reducerea consumurilor de materiale si reutilizarea tuturor rezidurilor ce rezulta din procesul de productie.
-Ameliorarea continua a emisiilor de noxe si a gradului de poluare fonica.